Прокурор Чернігівщини відзвітував про роботу відомства

У 2021 році прокурорами Чернігівської області заявлено позовів на захист інтересів держави на загальну суму 1, 9 млрд грн.

Вартість активів, щодо яких судами постановлено рішень про задоволення вимог прокурора склала 1,3 млрд грн. Вартість активів, щодо яких реально захищено інтереси держави – 0,8 млрд грн. Площа земель протиправне надання яких попереджено, або вже повернуто з незаконного володіння — 2214 га.

Ці цифри були наведені 15 лютого під час наради, на якій обговорено результати діяльності Чернігівської обласної прокуратури у 2021 році, а  також визначено пріоритетні напрями прокурорської діяльності та основні завдання на поточний рік.

У нараді, яку провів керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина,  взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, начальники структурних підрозділів та керівники окружних прокуратур.

Під час наради відзначено активізацію органів прокуратури області на пріоритетних напрямах діяльності, у сферах земельних та бюджетних правовідносин, протидії корупційним правопорушенням.

Зокрема, у сфері земельних відносин до суду направлено 33 обвинувальні акти проти 21 у 2020 році, у яких встановлені збитки на суму 687 тис. грн, з яких 544 тис. грн відшкодовано добровільно.

У бюджетній сфері до суду направлено 42 обвинувальні акти щодо кримінальних правопорушень зазначеної категорії проти 31 у 2020 році.

Продовжено системну роботу з розкриття корупційних кримінальних правопорушень — до суду направлено 72 обвинувальні акти.

Посилено ефективність протидії організованій злочинності. У минулому році виявлено 9 організованих злочинних груп, учасниками яких вчинено 125 злочинів.

Як відзначив Сергій Василина, одне з першочергових завдань оновленої прокуратури — захист інтересів суспільства.

— Кошти, які завдяки зусиллям прокурорів були повернуті державі та громадам сьогодні спрямовано на фінансування обласних програм, витрачено на потреби територіальних громад, на розвиток шкіл, лікарень, об’єктів інфраструктури. Цього б не вдалося добитися без ефективної координації правоохоронних та інших державних органів регіону, — наголосив керівник обласної прокуратури.

За результатами обговорення розроблено план заходів обласної прокуратури на I півріччя 2022 року, спрямованих на виконання визначених завдань.

За інформацією Чернігівської обласної прокуратури

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?